zondag 12 oktober 2014

Defect glas vervangen van Samsung Galaxy SIII Smartphone

Wat doe je, als jouw Smartphone Samsung Galaxy SIII is gevallen en het glas is kapot? Juist ja, we gaan het defecte glas vervangen.

Twee weken geleden viel mijn Samsung met het glas op de tegelvloer. Scheuren in het glas. Drama. Laten repareren kost al snel €160,-.

Ik ben gaan zoeken op Internet en vond een aantal filmpjes om zelf het glas te vervangen. Als je handig bent en je durft het aan, dan is dat zeker een optie. Helaas is het wel zo, dat elk filmje een andere oplossing laat zien voor het opnieuw plaatsen van het glas.

Via Bol.com kwam ik uit bij mmobiel.nl. Hier kun je voor een hoop Samsung toestellen een reparatiekit bestellen. Dat heb ik dus ook gedaan. Voor €17,- was ik klaar.

Eenmaal gearriveerd ging ik aan de slag. De handleiding was duidelijk. Alleen vond ik de reparatiekit niet helemaal voldoende.

En een waarschuwing is op zijn plaats:
 1. Als je het toestel te heet stookt, dan is het kapot.
 2. Er is een kans, dat met het verwijderen van het glas, ook de druktoetsverbinding van het scherm met het toestel kapot gaat. Hiermee moet je dus ook heel erg voorzichtig zijn.

Om het glas te verwijderen heb ik gebruik gemaakt van 2 redelijk grote maar dunne plastic plaatjes, die je met voldoende kracht onder het glas door kon schuiven. Je moet in elk geval inventief zijn.

Ook de meegeleverde plakstrip van 3M vond ik niet goed. Ik heb hem gebruikt, maar achteraf gezien had het beter gekund.

Was ik tevreden?
 1. Glas is vervangen en heel goed bruikbaar
 2. Je ziet bij een donker scherm de lijm onder het glas zitten.
 3. Toestel werkt weer uitstekend.
Zou ik nog een keer doen?
 1. Heel zeker weten van wel.
 2. Het heeft mij €143,- bespaart.
 3. Ik ben niet helemaal tevreden, maar bij een volgende keer is dat ook opgelost, denk ik. Ik weet in elk geval wat ik anders zou doen.

Dus al met al zeker de moeite waard. En: oefening baart kunst.

Voor andere mensen zou ik het alleen doen (tegen betaling uiteraard, haha), als diegene het toestel anders zou weggooien. Want, zoals je hierboven kunt lezen, is er altijd een mogelijkheid, dat het toestel helemaal onbruikbaar wordt.

1 opmerking:

 1. Het lijkt trendy te zijn: een smartphone met een barst in het scherm. Ik weet niet of ik het zelf zou aandurven om het scherm van m'n oude iPhone te vervangen. Maar inderdaad: oefening baart kunst.

  BeantwoordenVerwijderen