zaterdag 30 mei 2015

Bijtincident door Duitse Herders

Woensdag 20 mei.
Ga je met je hond wandelen en wordt je aangevallen door 2 loslopende duitse herders. Zij kwamen uit een zijweg. Die sprongen zo bovenop onze Dwergschnauzer Lizzy. Ze begonnen haar te bijten, dus ben ik er bovenop gesprongen. De uiteindelijke schade: Een hoop bloed. Bij Lizzy meerdere bijtwonden en een gebroken rib. Bij mij eveneens bijtwonden en een gebroken rib. Daar bovenop een op 2 plaatsen gebroken middelvinger van de linker hand. Aangezien o.a. het stuk bot is afgebroken waar de pees aan is bevestigd, is het nog maar de vraag of het eerste kootje nog ooit normaal gebruikt kan worden.
Ca. 3 uur bij huisarts en EHBO gezeten. Lizzy ca. 1,5 uur bij de dierenarts.En de dader: het duurde even voordat ze er was. En i.p.v. haar honden bij de halsband te pakken en weg te trekken, riep ze ze alleen maar. Dus het duurde even voordat we die bijters kwijt waren. Daarna pakte ze haar honden en vertrok. Heeft ze al contact gezocht? Nee dus. De wereld wordt steeds onfatsoenlijker.
We hebben haar nu aansprakelijk gesteld. Ben benieuwd of de verzekering zich meldt. Het is bovendien niet de eerste keer. Bij ons al de 3de keer. De 1ste keer had onze ander hondje een kras en kreeg ze een waarschuwing. de 2de keer ging het net goed. Toen heb ik ze nogmaals gewaarschuwd. En nu ging het helemaal fout. Maar wij zijn helaas niet de enigen, die met haar en haar honden zitten opgezadeld.
Ze zouden minimaal een muilkorf moeten hebben en verplicht aan de lijn moeten lopen.

De politie gebeld. Dit is niets voor de politie werd mij gezegd. Maar er kwamen wel 's avonds 2 agenten. Ze doen er niets aan. Het enige dat ze wilden toezeggen, is dat er een hondentrainer gaat kijken. Maar dat is dan t.z.t.
De dag erna de Gemeente gebeld. Handhaving was niet bereikbaar. Ze zouden mij terugbellen. Vrijdag weer gebeld. Worden we weer niet terug gebeld. Pinksterweekend, dus dinsdag maar weer gebeld, maar nu op hoge poten. Nu kreeg ik wel iemand te spreken. In 1ste instantie konden ze de melding niet terugvinden. Ik werd teruggebeld. Dat gebeurde en ze wilden mij toezeggen, dat de dader in de route van de BOA werd opgenomen. Als ze de honden los zagen lopen, dan werd een boete uitgedeeld. Ik heb geƫist, dat ze bij haar op gesprek gaan. Dat zou gebeuren.
Terugkoppeling van beiden zouden we nog krijgen. Ben benieuwd.

Het is toch van den zotte. Wat, als je gaat wandelen met je hond en je kleinkind? Dan wil je die bijters toch niet tegenkomen. Of moet je elke keer bij het wandelen achterom blijven kijken? Maar het schijnt in ons land erg moeilijk te zijn om daders aan te pakken.

En hoe gaat het met ons? Lizzy gaat langzaam vooruit. Ze was ruim een week volledig van slag. Ik zit nog 5 weken met een vinger die niet te gebruiken is. En dat is in heel veel situaties erg onhandig. En de vrouw krijgt er extra taken bij. Even wat afwassen of een gehaktballetje maken is er niet bij. Ook slapen is een crime. Het is met zo'n rib erg pijnlijk als je ligt.

Wordt nog wel vervolgd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten